Bez konzervačních látek
Způsob skladování: Skladujte na chladném a suchém místě, mimo dosah slunečního záření a zdrojů tepla. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte během několika dní.
Olivy představují jednu z nejdůležitějších potravin typické středomořské stravy, mají řadu prospěšných vlastností, včetně:
-
Snižují hladinu špatného LDL cholesterolu a zvyšují produkci dobrého HDL cholesterolu, protože jsou bohaté na mononenasycené tuky, a proto jsou velmi dobré pro prevenci kardiovaskulárních onemocnění, jako je mrtvice a srdeční infarkt.
-
Vysoký obsah vitamínů, zejména vitamínu E.
-
Bohaté na minerální soli, jako je vápník, hořčík a sodík.
-
Mají silný antioxidační a protizánětlivý účinek.
-
Mají dobrý obsah mědi a železa, tyto látky totiž zlepšují tvorbu červených krvinek, čímž se zlepšuje krevní oběh.
-
Často se doporučují k udržení dobré fyzické kondice, ve středomořské stravě a při zažívacích potížích.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.